Wednesday, December 7, 2011

What u give u get back




Pernah kena tak?

McDragonald!!!


Ni namanya Bezitafries
sape punya keja la ni...mesti pasal tak dapat refill French Fries...kehkehkeh...

Wednesday, October 5, 2011

Kisah Seram Di Jambatan




Seorang lelaki berwajah garang sedang menaiki motor Harleynya, ketika dlm perjalanan dia terlihat seorang gadis cantik bergaun panjang sedang berdiri di atas pagar jejambat.Ia menghentikan motornya dan bertanya : "Apa yang sedang kamu lakukan?"

Gadis itu menjawab : "Saya ingin bunuh diri...

Mengambil kesempatan ini si lelaki berkata: "Kalau begitu sebelum kamu melompat, berikan saya ciumanmu yang terakhir."
Si gadis pun menciumnya dibibir.
Setelah ciuman berakhir, si lelaki dengan wajah berseri-seri berkata: "Mengapa kamu ingin bunuh diri? Ciumanmu begitu panas dan menggairahkan. Pasti banyak lelaki yg akan tergila-gila dengan ciumanmu ini."
Dengan sedih si gadis menjawab : "Saya ingin bunuh diri kerana ibubapa dan keluarga saya menentang saya berpakaian dan berdandan seperti WANITA....Auwww


Thursday, September 22, 2011

Jais...Jais...


Gambar untuk hiasan...


Satu lagi malam kemenangan buat Seman Wheelie. Terbeliak matanya mengira wang yang dimenanginya setelah mengalahkan Awang Neo dalam perlumbaan tadi. Khusyuk mengira, tidak disedari lansung dek Seman yang Ani, antara gadis yang paling anggun di kawasan Pertama Kompleks, sudahpun membonceng motornya.

Didakapnya Seman dari belakang sambil berbisik manja ke telinga Seman,

"Bang, bawakla Ani balik malam ni. Ani sunyi la tido sorang-sorang nanti..."

Jari jemari Seman yang asyik mengira wang sejak tadi tiba-tiba berhenti. Kepalanya yang terhangguk-hangguk menunduk terus terdongak dek lambaian suara manja Ani yang menghembus ke telinganya. Seluruh badannya kaku, tergamam sejenak bagaikan dipanah petir.

Tanpa berkata apa, terus disumbatkan segala wang kertas ke dalam dompetnya lantas dipakaikan kepada Ani topi keledar lebih yang sentiasa dibawa kemana-mana untuk situasi-situasi sebegini. Dihidupkan enjin RXZnya lantas laju Seman memecut meninggalkan rakan-rakan sekumpulannya.

"Seman Seman... sen pun kau dapat... mambang pun kau dapat malam ni... memang malam kau la ni..."

Kata Raz, rakan karib Seman kepada dirinya sendiri.

Dalam perjalanan pulang, segala peluang untuk mencilok ruang dicelah-celah kereta tidak ditinggalkan oleh Seman. Apatah lagi, semakin kuat dia menekan minyak, semakin kuat jualah pelukan Ani. Segala jenis lampu isyarat dan bonggol tidak diendahkan Seman.

"Hehe... orang cakap pompuan ni kalau lu bagi dia takut-takut, nanti dia lagi ghairah..."

Fikir Seman di dalam benaknya sambil laju dia memecut ke dalam kawasan rumah flatnya.

Tanpa membuka topi keledar, terus dipimpin Ani naik ke rumahnya di tingkat sembilan. Di dalam lif, hati Seman berdebar-debar memikirkan rancangan seterusnya. Matanya tajam merenung susuk tubuh Ani yang tidak ubah seperti model jamu yang menjadi pujaanya.

Makin dekat mereka ke rumah Seman, makin kuat debaran hati Seman. Sampaikan tangannya menggigil masa membuka pintu. Sebaik masuk ke dalam rumah, lampu kalimantang yang malap dipasangnya.

"Ini macam baru romantik. Ani duduk dulu ye, bang Seman nak mandi jap..."

"Ala bang Seman, tak payah mandi la... meh la duduk sebelah Ani ni. Boring la sorang-sorang. .."

Gedegang! Topi keledar yang dipegang Seman terjatuh dek pujuk rayu Ani.

Terketar-ketar dia berjalan ke arah Ani yang sudah pun terbaring di atas sofanya. Berderau darah Seman melihat Ani. Perlahan-lahan ditumbangkan badannya. Jari-jemarinya Seman mula nakal. Gelak tawa kecil Ani bagaikan menaikkan lagi nafsu Seman yang sudahpun membuak-buak. Ani akur, merelakan dirinya diexplore oleh Seman.

"Tok! Tok! Tok!"

Bunyi ketukan pintu rumahnya tiba-tiba membantutkan gerak-geri Seman.

"Jais... Jais..."

Suara seorang lelaki sedang melaung diluar pintu.

Seman terkedu. Degup jantungnya kini sepantas motornya tadi. Dipalingnya ke kanan dah ke kiri; tiada tempat untuk sembunyi. Hanya tingkap rumahnya menjadi jalan keluar. Tanpa menghiraukan ketinggian rumahnya, Seman terus terjun keluar tingkap sambil bergayut pada engsel tingkapnya.

"T...t...takpe takpe Ani. Gi tengok sapa tu, c...cakap ni rumah Ani. Dok sorang kat s...sini. Abang Seman cuba g...gayut kat sini..."

Kata Seman tergagap-gagap dalam ketakutan.

Ani terus ke pintu dan bila dibukanya, seorang lelaki dalam umur 30-an sedang berdiri sambil bertanya,

"Ni rumah encik Jais ke?"

hanya itu yang sayup - sayup kedengaran sebelum Seman tergolek di tingkat bawah flatnya....

Monday, September 19, 2011

Wifi At Mamak




Lepas habis presentation kat kelas tadi perot gua jadi lapar tak tentu arah. Terus gua 'drop-by' kat sebuah kedai jual roti canai berhampiran kelas. 
Pelayan kedai roti canai yang berbangsa mamak ambil order gua berupa roti canai 2 keping banjir dan kopi 'o' ais.
 

 
Selesai urusan nafkah perot, gua ternampak satu dua kutu main laptop dari tadi, gua syak kedai mamak ni ada menyediakan perkhidmatan wifi secara free. 
Sebagai customer, gua rasa ada hak untuk guna wifi kedai roti canai tersebut secara free juga. Laptop di start-up dan wifi di carik. Tetiba laptop gua prompt 
satu window tanya password..
 
 
"Dey mamak, sini kejap" Gua memanggil mamak dan melambai tangan cara macam nak tanya soklah susah-susah kat lecturer dalam kelas.
 
 
"Yes boss?"
 
 
"Sini wifi aper dia punya password?"
 
 
"Ooo fast-wood kalu, manyak shinang.. boss masuk sana wifi...sudah ka?" pelayan kedai roti canai mengarahkan gua masuk wifi sampai ada prompt 
window mintak password.
 
 
"Ok mamak, sekarang you bagi apa password"
 
 
"Ok boss amik ni arr... saya cakap satu kali boss terus tulis sana ...dia punya fast-wood 'tajupakalee'" Style mamak tu bagi password kat gua macam 
nak bagi dadah, siap cakap slow kat tepi telinga.
 
 
Gua pun cekal menaip di ruangan password 'tajupakalee' dalam hati bercakap jugak "Giler susah password mamak ni... tinggi bahasa digunakan. 
Lantas gua tekan 'OK'
 
 
Ting..tong.. laptop canggih gua prompt lagi window tulis 'Password error!'. Hati gua dah start panas, mentang-mentang gua makan roti canai 
ajer 2 keping, takkan password pun tak leh nak bagi. Terus gua memanggil balik mamak tadi yang tengah sibuk amik order kat meja depan pulak.
 
 
"Dey tambi, betol ke you punya password. Tak boleh lah!!! main-main lah you!"
 
 
"Butol lah boss, sini tempat fast-wood musti 'tajupakalee'. Tak boleh tukar"
 
 
"You tengok sini saya tulis arrr 'tajupakalee', sekarang saya tekan 'OK'.. haa you tengok salah lagi" Gua tengok mata mamak tu tepat2 
sebagai tanda marah, mamak tengok mata gua sambil geleng kepala.
 
 
"Boss, lain kali saya cakap satu kali you dengar baik-baik.. saya sudah cakap itu fastwood 'tajupakalee' you dengar arrr 'tajupakalee' dia punya 
tulis ini macam'taju, taju, taju, taju'. You ada sekolah ka?" ( Celaka betol mamak ni, boleh tahan gampang ayat dia. )
 
Gua terus tekan butang 'shutdown' sambil cakap "tak per lah mamak, lain kali lah gua datang pakai lu punya wifi. Lain kali sebut betul-betul
 
'tujuh empat kali' boleh tak?"

Monday, July 4, 2011

Lagu Pilihan Minggu Ini

Kali ni aku takde mood nak mengarang,oleh itu aku nak share lagu yang boleh memberikan inspirasi serta mendamaikan...aku perasan lagu ini ketika sedang menonton CSI N.Y season 7 episod 22(last).Dinyanyikan oleh Ross Copperman, the melody was nice!!!

Tuesday, June 28, 2011

Made In China

ok korang pernah dengar kisah pasal telur tiruan,susu kanak2 yang dibuat dari bahan yang merbahaya,handphone yang digunakan tiba2 meletup...biasenya buatan dari China ni antara pilihan mereka yang kaki bisnes beli murah jual mahal.

masakan tidak! sebut ape saja teknologi terbaru! org lain ade China pun mesti ade! so sekarang sape kata Dajal maju! China lagi maju! kita tak ade I-Pad tapi diaorang dah ade! Iphone 4 baru nak sebulan keluar tapi kat China dah jual kat Lowyat diaorang! advance! memang andvance!!! tapi dalam advance diaorang ade juga bangangnya...well actually diaorang ni banyak bangang dan bangang diaorang tu digunakan dengan cara yang bijak sekali! hahaha!!!



Tapak Kaki Air (Nike Air)

Orang Korea pun nak beli kasut murah jugak! hahaha!!!

Sandwich anyone?

 Bungkusan memang mcm mahal! hahaha!!!


 ini dah melambak kat Malaysia

 apakah ini? hahaha!!!


Ini minyak kembung perut atau mencairkan perut? hahaha!!!

Monday, June 27, 2011

Kisah Ayam dan Kambing

ada suatu hari,ayam telah menghiaskan dirinya dengan menyangkut manik-manik yang berkilauan pada setiap helaian bulunya. Tajinya diasah sehingga berkilauan dan berjalanlah ia menuju ke kediaman kambing. 

Tiba di kediaman kambing, ayam pun menyapa sahabatnya itu.

Ayam : Kambing, pekabo?

Kambing : Baik. Wah,ayam. Bukan main lagi kau. Kau nak ke mana 
hensem-hensem ni.

Ayam : Takde ke mana. Sesajalah nak tengok riaksi engko.

Kambing : Tapi kan ayam, macam mana pun ko berhias, ko jalan tetap kaki ayam, kan ?

Ayam : Ko kutuk aku ye. Ko pun apa kurangnya... ..

Kambing : Apsal pulak?

Ayam : Nampak macam alim. Bela janggut. Tapi TELUR nampak...

Tahukah Anda,Udang Juga Ada Perasaan?



Sumpah!!! lepas ni aku tak nak makan udang!!! 
Aku hanya nak makan Lobster! hahaha!!!

Sunday, June 26, 2011

Dear Friends....

Dear Friends.... 


If U find a   FRIEND   better than me... 

Go Ahead I wont 
 STOP  u.... 

But when 
that person  LEAVES  u..... 

Look behind
,  WILL BE THERE  for u....    





V
V
V
V
V
V
V          
V
V
V
V
V
V
V          

TO  Slap U and Ask U....


          "" will u  LEAVE ME again???  ""

Kisah Pontianak seperti diceritakan saksi!!!



Pada suatu malam 3 ekor pontianak sedang bertenggek di atas pokok 


sambil bergaduh tentang kehebatan masing-masing. Ketiga-tiga mengaku diri 


mereka hebat. Untuk menentukan siapa paling hebat, mereka pun cuba 


membuktikan kehebatan masing-masing. 





Pontianak A terbang dengan sepantas kilat. 15 saat kemudian balik 


semula ke pokok tersebut. Kelihatan ada 
kesan-kesan darah di sekitar gigi Pontianak A. 



Pontianak A : Kau orang nampak rumah tu? 
Pontianak B : Nampak! 
Pontianak C : Nampak! 

Pontianak A : Satu rumah tu habis aku kerjakan.

Pontianak B pula terbang lebih pantas dari Pontianak A. 10 saat 
kemudian balik semula ke pokok tersebeut. Kelihatan ada darah bukan 
setakat pada gigi, malah pada keseluruhan mulut pontianak tersebut. 

Pontianak B : Kau orang nampak kampung tu? 

Pontianak A : Nampak! 

Pontianak C : Nampak! 

Pontianak B : Habis satu kampung tu aku kerjakan. 

Sejurus lepas itu Pontianak C pula terbang lebih pantas dari 
Pontianak A dan B. Dalam masa 5 saat je dia kembali ke pokok 
tersebut. Kelihatan darah mengalir-ngalir bukan sahaja pada mulut, malah 
pada keseluruhan muka pontianak tersebut. 

Pontianak C : Kau orang nampak tembok kat hujung sana tu? 

Pontianak A : Nampak! 

Pontianak B : Nampak! 




Pontianak C : Err... tadi aku tak nampak... 




he he...

Thursday, June 9, 2011

X-Men Yang Betul - Betul Mantap!!!

Ok memandangkan aku takde topik atau tak tau nak keji sape,kali ni aku aku akan buat ulasan filem yang pada mulanya aku seperti was-was untuk menonton,namun setelah menonton,aku secara terbuka akan kata gunakan tanpa was-was wang anda untuk menonton filem ini


Yeah! X-Men! ramai antara kita yang dah dewasa dan matang membesar dengan kartun ini,sebelum ini pernah mereka menerbitkan filem X-Men namun aku anggap filem lama tu gagal kerana tidak menepati citarasa ramai pihak. 




Kali ini X-Men First Class diolah semula dengan muka2 pelakon baru yang berjaya pada aku.kali ini filem ini berjaya mengupas dengan lebih mendalam sejarah bermulanya X-Men dan dan perhubungan antara Professor X dan Magneto serta berjaya menceritakan kisah setiap anggota X-Men dengan baik sekali dan ini yang gagal dilakukan oleh filem X-Men yang terdahulu. 



Kenapa aku katakan filem lama gagal? ini kerana filem lama terlalu memfokuskan kepada watak Wolverine sehinggakan hilang punca apakah hala tuju filem X-Men itu.Tiada penceritaan bagaimana mereka boleh bermusuh,bagaimana mereka bermula,satu apa pun takde.


Filem ini menceritakan bagaimana Erik atau Magneto menjadi watak antagonis akibat kejadian ketika beliau masih kanak2,di satu sudut ianya memberitahu kita semua yang magneto bukannya seorang yang jahat,tetapi beliau dicipta oleh profesor Shaw untuk menjadi senjata pemusnah.


Disini kita dapat menonton bagaimana Xavier @ Professor X memulakan hubungan dengan Magneto sebagai sahabat karib,susah senang diharungi bersama,namun mereka mempunyai ideologi masing2 yang bakal membawa sudut baru bagi mutan2.




Didalam filem ini juga diceritakan Raven @ Mystique dari kecil sehingga dewasa,terdapat perbezaan filem ini dengan filem lepas dan komik,dimana dalam komik Raven adalah ibu kepada Azazel,watak jahat yang boleh hilang dan muncul ditempat lain,dalam filem terdahulu pula,Azazel membawa watak sekutu kepada X-Men.



The Beast salah satu watak yang aku minati didalam cerita ini berbeza sedikit kerana didalam filem ini Beast merupakan seorang yang tidak yakin dan malu untuk mengakui dirinya salah seorang daripada mutan dan beliau kelihatan seperti tidak sabar,berbeza didalam komik atau kartun dimana Beast merupakan seorang yang cool,penyabar serta tidak melalukan sesuatu perkara dengan terburu,cuma satu persamaan ialah Beast amat membenci Magneto,ini apabila mereka bertemu dilapangan terbang dimana Magneto memuji Beast tetapi Beast menganggap Magneto memerli beliau.


aksi-aksi yang ditontonkan kepada kita tidak terlalu banyak sehinggakan menenggelamkan jalan cerita itu sendiri yang mana pada aku amat bijak,kerana banyak aksi tapi jalan cerita mcm sampah tak guna juga ( seperti filem KONGSI )



tapi aku dapat puji pengarah dimana didalam filem ini,menunjukkan bukan USA sahaja yang mcm baik tetapi pihak Russia yang seboleh2nya tidak mahu peperangan berlaku,tetapi dek dipermainkan oleh kuasa ketiga,Amerika dan Russia hampir2 berperang,dan disinilah baru aku melihat filem2 ini diperkuatkan lagi oleh pelakon2 handalan yang takde rupa tetapi sentiasa menghidupkan jalan cerita,dan pelakon yang aku tak boleh lupa ialah Kapten perang Amerika dan Komander Russia,demm!!! komander Russia ni aku ingat sebab lakonan beliau didalam filem Behind Enemy Lines yang mana beliau menjadi askar Serb yang membunuh penduduk muslim Bosnia.



Permulaannya aku ingatkan Shaw yang mencipta Magneto itu adalah Apocalypse,namun tersasar agakan aku.apapun aku cuba mencari kelemahan2 didalam filem ini,namun amat sukar mencari kelemahan filem ini kecuali ketika ibu Erik dibunuh oleh Professor Shaw! 




filem ini aku beri 5 bintang!!! kerana ianya menepati citarasa dan jalan ceritanya yang memang pure X-Men dan bukan tajuk X-Men tapi cerita pasal Wolverine!!! hahaha!!! 


filem ini adalah salah satu filem wajib tonton untuk tahun ini selain filem Transformer Dark Of The Moon tak lama lagi! 





5 bintang bro!!! bukan senang aku nak bagi!!! Superb dan Mervelous untuk Marvel!!!